#KardinalTagle #RadioVatikan …

objavljeno u: Vijesti | 0

#KardinalTagle #RadioVatikan
Filipinski kardinal Luis Antonio Tagle pobuđuje svuda gdje se pojavi veliko zanimanje javnosti. Donosimo vijest Radio Vatikana o njegovom nedavnom nastupu u Firenci.

„Prihvat izazova misionarske duhovnosti“, na tu je temu kardinal Luis Antonio Tagle, predsjednik Međunarodnoga caritasa, u okviru niza susreta o apostolskoj pobudnici ‘Radost evanđelja’, 31. ožujka održao predavanje u nadbiskupijskom sjemeništu u Firenci.

Misija dakle nije smo posao, zadaća, već je kontemplacija, divljenje pred Evanđeljem. Misija nije samo davanje svega, već i primanje svega. U središtu je pak susret s osobom Isusa Krista i u tim osobnim susretima otvaranje prema drugima, siromašnima. Ako nema tih susreta, onda nema obraćenja, a bez obraćenja nema ni poslanja – istaknuo je kardinal.

Treba ići prema periferiji ne samo da se navijesti evanđelje već da se vidi življeno evanđelje. Siromašni su mudri, kadri su egzistencijalno shvatiti vrijednosti evanđelja. Njihovo življenje evanđelja je pravo čudo jer znaju ljubiti, nadati se i dijeliti, a nemaju hrane, krova nad glavom ni odgoja. To je življeno evanđelje – ustvrdio je kardinal.