Proslava Stepinčeva u HKŽ Mississauga …

objavljeno u: Vijesti | 0

Proslava Stepinčeva u HKŽ Mississauga

Župa Hrvatskih mučenika u Mississaugi u Kanadi svečano je u nedjelju 11. veljače proslavila svoju župnu svetkovinu bl. Alojzija Stepinca. Svečano misno slavlje u crkvi Hrvatskih mučenika predvodio je vlč. Renato Belčić, papinski misionar milosrđa, koji je i na službi u Kongregaciji za novu evangelizaciju, u koncelebraciji sa župnikom Tomislavom Kasićem i kapelanom Nikolom Platužićem te svećenicima iz susjednih hrvatskih župa: don Ilija Petković, don Ivan Vukšić, fra Marko Puljić, fra Jozo Grubišić, vlč. Mladen Horvat, i svećenik u posjetu iz župe Novigrad na Dobri pater Dario Grbac. Jutarnje svete Mise na svetkovinu predvodio je vlč. Marko Štefanec, župnik župe sv. Nikole Tavelića u Winnipegu.
Misnom slavlju nazočili su: Veleposlanica RH u Kanadi gđa Marica Zorica Matković i generalna konzulica RH u Mississaugi gđa Andrea Javor sa suprugom.
Misno slavlje uzveličali su djeca i mladi u hrvatskim narodnim nošnjama župnih folklornih skupina, kao i tamburaši i župni zbor pod vodstvom Jeanne Valetić i orguljaškom pratnjom Ire Bolka.
U svojoj propovijedi vlč. Renato podsjetio je na svijetli primjer blaženog mučenika Alojzija, koji da je otišao nekamo drugamo, posvetio se možda samome sebi i u ugodnosti proveo kraj svoga života, bilo bi to posve besmisleno za njega, ali također i za nas; i onda se ne bismo napajali svjetlom i primjerom njegova života. “On je ostao ustrajan do kraja, dao je samoga sebe za svoj narod i ostao je pastir do kraja. Izvršio je do kraja svoj poziv. Služio je Bogu do kraja”, rekao je vlč. Renato i potaknuo sve da slijedimo Alojzijev primjer u svome životu.

Foto: Marko Štefanec