Župa hrvatskih mučenika u Mississaugi slavi …

objavljeno u: Vijesti | 0

Župa hrvatskih mučenika u Mississaugi slavi danas 40. obljetnicu djelovanja. Kao uvod u tu svečanost donosimo vijest o prošlotjednoj instalaciji novoga župnika vlč. Tomislava Kasića.

Instalacija
Prošle nedjelje, 15. listopada, u našoj župi smo proslavili veliki događaj. Biskup John Boissonneau uveo je u službu našeg dragog župnika Fr. Tomislava Kasića. Svetoj misi i samom činu instalacije prisustvovao je doista velik broj vjernika koji je pokazao koliko im je stalo ne samo do Crkve, nego i do svojega župnika. Misno slavlje je bilo predivno, puno simbolike koja dočarava sve ono što svećenik kao župnik u svetoj Crkvi čini. Naš Tomislav je na kraju zahvalio Ocu biskupu, prisutnim svećenicima, a posebice od Boga mu preko biskupa povjerenim župljanima, te dragim gostima i obećao da će uvijek davati sve od sebe i tako nastaviti voditi župu putem kojim su je punih 40 godina vodili dobri svećenici.
Nakon euharistijskog stola, našu radost i zahvalnost nastavili smo kod onog obiteljskog, a naši dragi Vivodinci iz Društva sv. Lovro Vivodina potrudili su se da nam stolovi budu bogati ukusnom hranom. Zahvaljujemo djeci s naših folklornih skupina na posluživanju i njihovoj susretljivosti. Doista su se pokazali na visini zadatka te pokazali izrazitu zrelost za svoje godine. Prekrasno!
Također, zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi samog slavlja, od cvijeća koje je resilo naš liturgijski prostor, kao i onog koje je krasilo stolove, do dobrovoljaca koji su pripremili stolove i kasnije raspremili. Zahvaljujemo svima koji su donijeli kolače, hvala na domaćim rezancima, hvala župljaninu koji je župi donirao vino koje razveseljuje srce čovječje. Oni znaju koji su i neka ih Bog nagradi.
Našeg dragog župnika nek dragi Bog poživi na mnoga ljeta.
Fr. Nikola Platužić