#SvetiNikolaTavelić …

objavljeno u: Vijesti | 0

#SvetiNikolaTavelić
Novi broj glasnika „Svetac”

Šibenik, (IKA) – Novi broj glasnika „Svetac” svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku u prvi plan stavlja povezanost prvoga hrvatskog sveca i blaženog Alojzija Stepinca, čiju kanonizaciju uskoro očekujemo te Svetoj zemlji koja je njihova dodirna točka. U uvodniku, rektor svetišta fra Ivan Bradarić ukazuje na poveznicu sv. Nikole i bl. Alojzija, a to je križ. „Međusobno povezani sveci: Stepinac i Tavelić” bilješka he iz Svete zemlje Tanje Popec koja čitatelje vodi u kapelu Apostolske nuncijature u Jeruzalemu gdje je prije 80 godina, 25. srpnja 1937. tadašnji zagrebački nadbiskup koadjutor Alojzije Stepinac posvetio oltar posvećen tada bl. Nikoli Taveliću.
Rubrika „Tavelić i Hrvati” predstavlja župu posvećenu sv. Nikoli u zagrebačkoj Kustošiji. Kanonizacija prvoga hrvatskoga sveca u lipnju 1970. godine u rijeci i slici prisjeća se Sineva Čeko.
Sugovornik ovoga broja je službeni vodič u Svetoj zemlji fra Tomislav Glavnik, OFMConv. koji ističe „sv. Nikola mi je osobni pratitelj i suputnik na hodu Svetom zemljom”.
Glasnik donosi i kroniku šibenskoga svetišta, te predstavlja katalog foto-izložbe o sv. Nikoli Taveliću. Čitatelji imaju prilike i pobliže se upoznati sa samom crkvom sv. Frane u Šibeniku, mjestom Nacionalnoga svetišta sv. Nikole Tavelića iz pera fra Augustina Kordića, OFMConv.
Glasnik „Svetac” svetišta sv. Nikole Tavelića dobivaju svi prijatelji Svetišta. Više o tome na poveznici http://svetiste-sibenik.hr/prijatelji-svetista-i-sv-nikole-tavilica

http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=191545