U nedjelju, 28. svibnja, ravnatelj …

objavljeno u: Vijesti | 0

U nedjelju, 28. svibnja, ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić slavio je misna slavlja u Hrvatskoj katoličkoj župi sv. Ante u Los Angelesu i u Župi Marije, Kraljice mora u San Pedru, gdje se također okuplja zajednica hrvatskih katolika. Budući da se u Nadbiskupiji Los Angeles jučer slavila svetkovina Uzašašća Gospodina našega Isusa Krista, ravnatelj Markić je u propovijedima istaknuo trajnu Kristovu nazočnost poslije Uzašašća u njegovoj Crkvi na više načina: u riječi Božjoj koja se naviješta, u zajednici koja moli i pjeva, u službeniku i sakramentima koje Crkva služi, posebice u Euharistiji pod prilikama kruha i vina, ali i pod prilikama brata i sestre čovjeka, osobito onih u potrebi.
Na misnom slavlju u Los Anglesu u svetu Misu je uveo župnik don Zvonimir Ćorić, a u San Pedru p. Ivan Gerovac, hrvatski isusovac koji pastoralno skrbi o hrvatskim katolicima u toj župi. Na oba misna slavlja bio je nazočan i generalni konzul Republike Hrvatske u Los Angelesu Siniša Grgić.
Svi zajedno, kao i umirovljeni svećenik Nadbiskupije Los Angeles Vlatko Poljičak, pridružili su se poslije podne Hrvatima iz San Pedra i Los Angelesa na proslavi Dana državnosti ispred Hrvatskoga doma u San Pedru.