#JubilejHIPa #ZnanstvenoStručniSkup …

objavljeno u: Vijesti | 0

#JubilejHIPa #ZnanstvenoStručniSkup
Prezentiramo Vam plakat uz proslavu 50. obljetnice Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Pozadinu plakata čini fotografija skulpture francuskog umjetnika Brune Catalana iz serije “Les Voyageurs”. Skulpturom je prikazan iseljenik i praznina uzrokovana napuštanjem domovine.

U središtu naše proslave je zahvalno misno slavlje za pedeset godina organizirane pastoralne skrbi za hrvatske iseljenike. Svetu misu zahvalnicu u zagrebačkoj prvostolnici predvodit će u srijedu, 26. travnja 2017. s početkom u 19 sati zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, uz sudjelovanje hrvatskih biskupa, redovničkih poglavara, kao i svećenika koji su služili i služe u hrvatskoj inozemnoj pastvi.

Drugi središnji sadržaj proslave našega Jubileja jest Znanstveno-stručni skup, koji će se održati 25. i 26. travnja 2017 u Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu. Skup uz nas suorganiziraju Hrvatsko katoličko sveučilište (Universitas Studiorum Catholica Croatica), Katolički bogoslovni fakultet – Sveučilište u Zagrebu i Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu.
Skup započinje 25. travnja u 9.30 sati svečanim otvarenjem u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu.

Kao uvod u proslavu našega Jubileja održat će se u dvorani Vijenac u ponedjeljak, 24. travnja u 19.30 sati predstavljanje knjige dr. Adolfa Polegubića “Dušobrižništvo za Hrvate u Njemačkoj”.