Misa za žrtve Bleiburga i križnih putova: Bleiburg, 12. svibnja 2023. u 18 sati

objavljeno u: Nekategorizirano | 0

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, u suradnji s Hrvatskom katoličkom misijom u Klagenfurtu i Župom Bleiburg, obavještava da će u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla, Kirchplatz 2, u Bleiburgu u petak 12. svibnja 2023. s početkom u 18 sati biti slavljena sveta Misa za sve žrtve Bleiburga i križnih putova na završetku II. svjetskog rata. Svetu Misu će predvoditi dr. fra Marko Mrše, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Na Misi će pjevati zbor Župe Gospe od zdravlja iz Splita, a asistirati franjevački bogoslovi također iz Splita. Prije svete Mise, s početkom u 17.15 sati, molit će se krunica.

Ovime posebice pozivamo vjernike hrvatskih katoličkih misija iz Austrije i susjednih zemalja da se uključe u ovo molitveno spomen-slavlje za sve poratne žrtve našega naroda, a veće skupine hodočasnika molimo da svoje sudjelovanje prijave putem elektroničke pošte (hip@hbk.hr) do 10. svibnja 2023. Svećenike pozivamo da ponesu albu i štolu bijele boje.

Najavljujemo i kako će svetu Misu izravno prenositi Laudato televizija, Radiotelevizija Herceg-Bosne i Hrvatski katolički radio.