Proslava Stepinčeva u Buenos Airesu …

objavljeno u: Vijesti | 0

Proslava Stepinčeva u Buenos Airesu

Buenos Aires, (IKA) – U Hrvatskome katoličkom središtu sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu u nedjelju 11. veljače svečano je proslavljen blagdan sv. Alojzija Stepinca. Euharistijsko slavlje predvodio je voditelj središta i delegat za Argentinu Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Josip Peranić.

Bog je htio da je u moje ruke dospjela ‘duhovna oporuka’ našega blaženika. Toliko puta smo čuli o njegovu životu, o njegovim djelima i o njegovoj veličini, pa je dobro da danas čujem njegove riječi koje je napisao 1957. godine kao duhovnu oporuku svojim vjernicima. To je oporuka koja ostaje i za nas danas, kao vrijednost koje se uvijek moramo sjećati, koja nam mora biti kao duhovna hrana u našem rastu i u našoj vjernosti prema Bogu, rekao je u homiliji o. Peranić, a potom vjernicima pročitao cijeli tekst „Duhovne oporuke” koji je blaženik napisao 28. svibnja 1957. godine.
Peranić je izrazio nadu da ta oporuka ostaje za sva vremena, te rekao da smatra važnim da se ona prevede i na španjolski jezik, „da bi je mogli imati u rukama i naši mladi kako bi se s tim mislima mogli napajati i dalje živjeti u vjeri otaca”.
Vjerujem da je naš blaženik za nas svetac. I da i danas dok mnogi sumnjaju, radi za ono za što je živio, a to je jedinstvo Crkve. Čuli smo njegovu poruku da se nikad ne odvojio od Petrove stolice. Na tome on radi i danas: na jedinstvu Crkve da bi svi bili pod jednim pastirom, da bi Kristovo stado bilo ujedinjeno. Dao Gospodin da nam to izmoli, zaključio je Peranić.