U svečanom predbožićnom ozračju, u …

objavljeno u: Vijesti | 0

U svečanom predbožićnom ozračju, u prostorijama Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Düsseldorfu, održan je u petak , 15. prosinca, Božićni domjenak na kojem su se okupili pripadnici političkog, gospodarskog, kulturnog, vjerskog, glazbenog i sportskog života Hrvata iz njemačke Savezne države Sjeverne Rajne i Vestfalije.
Bila je to i prigoda da se hrvatskim iseljenicima predstavi novi generalni konzul u Düsseldorfu dr. Ivan Bulić. U svom govoru, između ostaloga istaknuo je i ovo:
“Generalni konzulat središnje je mjesto za sve hrvatske državljane kojima treba potpora. Međutim, generalni konzulat treba biti i više od toga. Treba biti središnje mjesto za sve Hrvate, mjesto koje okuplja sve Hrvate, nikako koje odbija, mjesto u kojem se promiču hrvatske vrijednosti, a ne mjesto koje podsjeća na propale državnopravne tvorbe, tvorbe koje su suprotnost Hrvatskoj i hrvatskim vrijednostima.
Više na: https://fenix-magazin.de/na-bozicnom-domjenku-u-hrvatskom-generalnom-konzulatu-u-dusseldorfu-se-predstavio-novi-generalni-konzul-ivan-bulic-99/