Vlč. Mirko Hladni, umirovljeni svećenik …

objavljeno u: Vijesti | 0

Vlč. Mirko Hladni, umirovljeni svećenik Biskupije Cleveland i donedavni župnik Hrvatske katoličke župe sv. Pavla u Clevelandu, nakon duge i teške bolesti preminuo je u petak, 1. prosinca u večernjim satima u 75. godini života i 47. godini svećeništva.
Vlč. Hladni rođen je 20. listopada 1943. u Irigu u Srijemu. Teologiju je studirao u Đakovu i Rimu te postigao magisterije iz teologije i crkvenoga prava. Za svećenika Beogradske nadbiskupije zaređen je u Rimu 27. ožujka 1971. U Beogradskoj nadbiskupiji vršio je službe tajnika Nadbiskupije i župnika u Boru, Zaječaru i Nišu. Nakon kratkoga boravka u Rijeci došao je u Cleveland, gdje je pastoralno služio hrvatskim katolicima, najprije kao župni vikar od 17. ožujka 1984., a potom kao župnik od 1. travnja 1987. pa sve do 3. studenoga ove godine kada je zbog teške bolesti umirovljen.
Oproštaj s pokojnim župnikom Hladnim započinje u srijedu, 6. prosinca u 15 sati kada će molitvu Večernje u župnoj crkvi sv. Pavla u zajedništvu s prisutnim svećenicima predvoditi mons. Nelson Perez, biskup Clevelanda. Pokojnikovo tijelo toga će dana biti izloženo do 20 sati, a sprovodni obredi započet će također u župnoj crkvi sv. Pavla u četvrtak, 7. prosinca molitvenim bdijenjem u 9.30 te se nastaviti sprovodnom svetom misom u 11 sati, koju će također predvoditi biskup Perez, a završit će obredom pokopa na groblju “All Souls” u Clevelandu.
Hrvatsku katoličku župu sv. Pavla u Clevelandu od 3. studenoga ove godine kao upravitelj vodi vlč. Zvonko Blaško.
Molimo za pokojnoga svećenika!