Duhovne vježbe za svećenike u Australiji …

objavljeno u: Vijesti | 0

Duhovne vježbe za svećenike u Australiji

Sydney, (IKA) – Tradicionalne duhovne vježbe za hrvatske katoličke svećenike koji djeluju kao voditelji hrvatskih katoličkih centara u Australiji održane su od 5. do 9. studenoga u duhovnom centru sv. Josipa u Baulkham Hills (Sydney). Voditelj duhovnih vježbi bio je fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatske franjevačke kustodije Sv. Obitelji u Chicagu (SAD). Ovaj susret hrvatskih svećenika je i godišnji susret na kojem se razgovara o trenutačnom stanju u hrvatskim katoličkim zajednicama te o planovima za budućnost pastorala među Hrvatima u ovoj dalekoj zemlji.
Australija je ogromna zemlja te pojedini naši svećenici pastoralno pokrivaju poprilično velika područja. Zbog toga su ovi godišnji susreti važni i za svećenike, ali i za zajednice, kako bi se podijelila iskustva, te planiralo pastoral za iduću godinu.
U Australiji trenutačno pastoralno djeluje 14 svećenika iz sljedećih zajednica: iz Vrhbosanske nadbiskupije (6), Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda (6), i Franjevačke provincije Bosne Srebrene (2). Trenutačno je aktivno 13 hrvatskih katoličkih centara u Australiji.