IMAMO JEDNU MAJKU – 10. MEĐUNARODNA KRUNICA ZA …

objavljeno u: Vijesti | 0

IMAMO JEDNU MAJKU – 10. MEĐUNARODNA KRUNICA ZA DJECU

Draga djeco vi, ste žive perle naše molitve i jako mi je drago da mogu ponovno biti s vama, kazao je berlinski nadbiskup dr. Heiner Koch djevojčicama i dječacima okupljenima oko oltara u molitvi 6. listopada tijekom 10. Međunarodne krunice za djecu u crkvi sv. Sebastiana u Berlinu. Berlinski nadbiskup je, pokazavši sliku Marije koja nosi Isusa, naglasio da ga Gospa nosi nama, a da bismo mi slijedeći njen primjer trebali Isusa nositi drugim ljudima. Stoga je pozvao malene da preko molitve budu kao Marija.

Krunicu su, koja je održana pod geslom “Imamo jednu majku”, a koje je izabrano u prigodi 100. obljetnice Gospinih ukazanja u Fatimi, djeca ovoga puta molila na hrvatskom, njemačkom, poljskom, talijanskom, arapskom, latinskom, portugalskom, španjolskom, koreanskom i francuskom jeziku. Da bi lakše mogli moliti djeci su krizmanici podijelili krunice koje su mogli zadržati, a fra Radoslav Tolić vodio je molitvu s djecom. Sve njih je s velikom krunicom u ruci i visoko podignutim rukama pomagao u molitvi đakon Horst Nikola Kaya.

Voditelj misije fra Eduard Sokol, koji je tu službu preuzeo početkom rujna, pozdravio je nadbiskupa i sve nazočne te im zahvalio na dolasku. Zbor Mladih se pod vodstvom Suzane Smolković pobrinuo za lijepo pjevanje. Inače, ovogodišnjoj molitvi krunice je prethodila radionica za djecu.

Svim predstavnicima župa ili misija koje su sudjelovale na krunici uručili su prigodne darove domaćini, voditelj misije fra Eduard Sokol i predsjednica Župnog vijeća Anica Krstanović. Nadbiskup je dobio na dar raspelo ranjenog Isusa iz Vukovara kao zahvalu za dolazak na krunicu i njegovu poslanu poruku za Susret hrvatske katoličke mladeži koji je ove godine održan u Vukovaru.

Dobroj organizaciji ovogodišnje jubilarne 10. Međunarodne krunice pridonijela je i ovoga puta Anica Krstanović. Svoj značajan doprinos u pripremi krunice dali su: Ivana i Nevenka Kalajica, Štefanija Antolović Crnec i njena djeca, Draška Perić, Mijo i Dijana Marić, Janja Kovačević, Tanja Kasalo, Josipa i Irena Žuljevic i drugi. Velika je zahvala iz Misije upućena i svima, koji su donijeli kolače, kojima su se nakon krunice okrijepili sudionici tog molitvenog susreta, na kojemu se okupilo više od 300 osoba.

Slavica Kljajić