Još jedna preporuka za dobro ljetno štivo

objavljeno u: Vijesti | 0

Još jedna preporuka za dobro ljetno štivo:

Ljetni dvobroj Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije

Đakovo, (IKA/TU) – Bogat ljetni dvobroj Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije obrađuje različite teme te obuhvaća 168 stranica. Urednik Boris Vulić u svom je uvodniku izdvojio citate prijašnjih uvodnika mons. dr. Marina Srakića, nadbiskupa u miru, u kojima govori: „O mladim misama”, „O koncelebraciji”; „Uskratiti sprovod?”; „O Časoslovu”; „O intelektualnoj krizi”… U svom uvodniku mons. Đuro Hranić piše na temu Nedostatak crkvenosti u rastućoj plimi duhovnosti, a ostali autori su: Ivica Raguž (Svećenici i nevidljivo pijanstvo); Edvard Punda (O materijalnom u svećeničkom životu); Ivica Žižić (Čovjek i obred u doba svjetovnosti); Marijo Buljević (Jesam jer jesmo); Luka Marijanović (Hodočašće u svjetlu Svetog pisma); Ivan Milotić (Radni odnos i kanonski mandat u RH); s. Monika Havliček (Karmelićanke Božanskog Srca Isusova u Slavonskom Brodu).
Radosti i razočaranje u svećeničkom životu tema je kolumne za svećenike „Pogled odozdo” Davora Vukovića; Ivica Raguž u rubrici Bit katolicizma promišlja na temu Muško i žensko, Zvonko Pažin u Liturgijskim zborovanjima iz službi i redova u Crkvi izdvaja egzorcistat, Robert Farkaš pripremio je homilije; Josip Filipović euharistijsko klanjanje i predstavljanje Župe Snježne Gospe u Harkanovcima. Glazbenu građu priredio je Dejan Bubalo (Zdravo, Gospo draga), a Ivana Stvorić piše na temu Posljedice rastave i razvoda braka roditelja na psihosocijalni razvoj djece.
Vjeronauk i „preslagivanje” naslov je kolumne za vjeroučitelje Miroslava Ćolića, s. Meri Gotovac piše o Dječjem ljetu, a Željko Filajdić predstavlja knjige: Ivica Raguž – Šimo Šokčević (ur.), O Božjem milosrđu; Zlata Živaković-Kerže Svaštice iz staroga Osijeka te izdanja Pavla Crnjca Don Bosco – prijatelj mladih, Štovanje Marije Pomoćnice i Oteto djetinjstvo.
U informativnom dijelu predstavljeni su ovogodišnji mladomisnici, donosi se raspored hodočašća u marijanska svetišta, najavljuje Teološko-pastoralni seminar za svećenike, predstavlja prvu diplomanticu Centra za zaštitu djece u Rimu te donose izvješća o različitim događanjima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i Srijemskoj biskupiji. Omot dvobroja donosi vijesti o konstituirajućoj sjednici HAZU-a u Đakovu te ovogodišnjem prezbiterskom ređenju i proslavi nebeskih zaštitnika grada Đakova. Na posljednjoj stranici nadbiskup Marin Srakić piše o kipu Gospe Fatimske u Ivanovcima, župa Harkanovci.