Preporučujemo dobro ljetno štivo

objavljeno u: Vijesti | 0

Preporučujemo dobro ljetno štivo:
Ljetni dvobroj Veritasa

Zagreb, (IKA) – Novi dvobroj Veritasa, Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, u središtu ima temu odmora. U uvodniku urednik Josip Blažević temeljem zgoda iz života potiče čitatelje da ljeto iskoriste kako bi se obogatili „većom međusobnom pažnjom, da se vježbamo slušati očima, gledati ušima, oštriti sva osjetila, zapaziti da ne živimo pokraj bandera, nego pokraj živih ljudi željnih da im sitnim znakovima pažnje, pokretom, dodirom, pogledom, pokažemo da nisu tek naše bandere”.
Uz temu broja Veritas donosi opširan prilog o tajnama krstarenja kruzerom. Prilika je to upoznati se s „tajnama” koje mogu pridonijeti da ovakav vid odmora bude ugodan. Svoja iskustva s čitateljima dijele i dva člana posade jednoga kruzera, a tu je i razgovor s turističkim vodičem Ivanom Kešinom koji posljednjih deset godina vodi skupine na krstarenja. Zanimljivi su njegovi dojmovi o slavlju pojedinih blagdana na kruzeru, te podatak da su pojedine kompanije na kruzerima počele uređivati kapelice.
U rubrici „Crtice iz obiteljskog života” Krešimir Miletić piše o „Kršćanskoj obitelji na godišnjem odmoru”. Veritas donosi i opširnu reportažu u rijeci i slici o hodočašću Nacionalnog centra Vojske Bezgrešne i Veritasa u Fatimu i Lurd. Svećenički Marijanski pokret čitateljima predstavlja Tanja Popec.
Osobama koje su se na razne načine našle na njegovu putu, u rubrici „Kamen po kamen” nazivajući ih „Božjim prijateljima” piše Nikola Kuzmičić. Nastavljajući niz o euharistijskim čudima, Zvonimir Pervan piše o čudu u gradu Tixtla u Meksiku koje je mjesni biskup priznao 2013. godine. „Poraženi očaj” naslov je novoga teksta iz rubrike „kreposti” Ljudevita Maračića, dok Mara Čović posvjećuje snagu riječi „mi”.
Oženjene svece, bračni par sveti Loiusa i Marie-Zelie Martin, roditelje svete Male Terezije, predstavlja Marijan Križić. Uz 500 godina reformacije Juraj Kolarić piše o životu Martina Luthera u samostanu, a Robert Žiga potpisuje tekst „Tajna protestantskog poznavanja Biblije”. „Crvene nosove” ili „Klaune doktore” u ovome broju predstavlja Zvonimir Pervan.