Iz Hrvatske katoličke vikarije i župe u Limi …

objavljeno u: Vijesti | 0

Iz Hrvatske katoličke vikarije i župe u Limi stiže nam lijepa vijest, a mi od srca čestitamo župnu svetkovinu!

U petak, 12. svibnja 2016. godine, na svetkovinu sv. Leopolda Bogdana Mandića, hrvatska vikarija i župa sv. Leopolda u Limi je svečano proslavila svoj patron. Cijela župna zajednica se pripremala devetnicom i trodnevnicom kroz molitve i ispovijedi. Također, ove godine se slavi i 20 godina župe i 30 godina vikarijata, u kojima će se cijelu godinu nastaviti s prigodnim programom u čast sv. Leopolda.
Svečanu Svetu misu dan patrona predslavio je župnik p. Edgardo Chero, župnik župe san Francisco de Borja te je uputio i prigodnu propovijed. Vlč. Edgardo je naglasio da je sv. Leopold pravi svetački lik koji u ovim vremenima i u okolnostima kojima živimo trebamo nasljedovati, te je potaknuo sve prisutne da jednostavnost života svetoga Leopolda i jest ključ u postizanju svetosti. Misno slavlje svojim su pjevanjem uzveličali zborovi župe, a gosti i prijatelji župe svojim dolaskom su posvjedočili svoju blizinu.
Svojom prisutnošću i koncelebracijom Misno slavlje uzveličali su i svećenici mjesnog dekanata, koji nažalost, kako je radni dan, nisu svi mogli ni doći. Također, prisutni su bili i gradonačelnik distrikta San Borja i prijatelj hrvatske zajednice g. general Marco Antonio Álvarez Vargaz sa suprugom gđom. Teresom. U ime Hrvata grada Lime prisutan je bio i predsjednik hrvatskog kluba “Dubrovnik” g. general Zdenko Teply sa suprugom gđom. Lucijanom Zlatar Teply. Svojom prisutnošću slavlju su doprinijeli i hrvatska zajednica iz Lime i svi župljani koji su u to vrijeme mogli dobiti slobodni dan s posla.
Na koncu svih svetih Misa uslijedio je blagoslov s relikvijarom i moćnikom svetog Leopolda, (djelić s desne ruke u lijepom relikvijaru), koji je tijekom cijele godine izložen u crkvi, a koji je dar otaca kapucina iz Padove.
Vjerni puk je srdačno i u veselju sve dane devetnice slavio Gospodina i molio zagovor sv. Leopolda. Na sam patron nakon svih svetih misa nastavilo se je kroz zajedničko druženje uz pripremljeni prigodni program te se tako radost susreta s Kristom u svetoj Misu i ovaj puta nastavila i dalje u zajedničkom druženju u župnom salonu.
#HKŽSvLeopoldaMandićaLimaPeru