#SvLeopoldBogdanMandić …

objavljeno u: Vijesti | 0

#SvLeopoldBogdanMandić
Danas je spomendan sv. Leopolda Bogdana Mandića. Zborna molitva današnjeg spomendana glasi:

Bože, ljubavi i jedinstva! Ti si svećenika svetoga Leopolda Bogdana Mandića uresio velikim milosrđem prema grešnicima i potakao da gorljivo promiče jedinstvo kršćana;
po njegovu zagovoru obnovi nam duh i srce, da svima iskazujemo tvoju ljubav i puni nade radimo za sjedinjenje svih kršćana.
Po Gospodinu našemu Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s Tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog po sve vijeke vjekova. Amen.

Hrvatski katolički svetac i ekumenist Leopold Bogdan Mandić rođen je 12. svibnja 1866. u Herceg Novom kao jedanaesto od 12-ero djece u obitelji Petra i Karoline (rođ. Carević) Mandić. Kako je bio slabašan i ne odveć dobrog zdravlja kršten je mjesec dana nakon rođenja kao Bogdan Ivan. Velik interes za duhovnost pokazuje već u djetinjstvu. Kako je kapucinski samostan u Herceg Novom tada potpadao pod venecijansku provinciju u dobi od 16 godina mladi Bogdan odlazi u kapucinsko sjemenište u Udinama (Italija).

Više na: http://www.zg-nadbiskupija.hr/mobile.aspx?parent=sveci-i-blazenici-crkve-u-hrvata&url=sveti-leopold-bogdan-mandic