#JubilejHIPa #ZnanstvenoStručniSkup …

objavljeno u: Vijesti | 0

#JubilejHIPa #ZnanstvenoStručniSkup

U srijedu, 26. travnja, s početkom u 12.30, u sklopu našega Znanstveno-stručnog skupa predavanje pod nazivom: Društvene mreže u pastoralu iseljenika: primjer Hrvatske katoličke misije u Londonu održat će fra Ljubomir Šimunović i Sandro Barićević.

Gotovo pet desetljeća Hrvatska katolička misija u Londonu svjetionik je hrvatske prisutnosti u Velikoj Britaniji te jamac očuvanja identiteta i veze s Domovinom.
Svjedočimo kako su u suvremenome društvu vjernici suočeni sa izazovom relativiziranja vrijednosti te osjećaju zabrinutost i osamljenost u vlastitome otvorenom življenju vjere.
Stoga smo osjetili potrebu, kroz korištenje društvenih mreža u pastoralu, doći do naših vjernika u zemljopisno raspršenoj i ranjivoj zajednici te prenijeti poruku kako je naša Misija u Londonu sigurna luka u kojoj mogu pronaći zajedništvo, Božju riječ, ohrabrenje, oprost, prijateljstvo te duh življenja autentičnoga katoličanstva.
U ovome radu obrađujemo metodologiju razvoja našega komunikacijskoga ‘Narativa’ te komunikacijske strategije, a koja je utemeljena na istraživanju javnog mnijenja vjernika i dionika. Metodologiju razvoja ‘Narativa’ koristili smo i za razvoj naše Misije u Irskoj.
Nadamo se kako naše iskustvo može barem malo pomoći u promišljanju korištenja društvenih mreža u pastoralu hrvatskih iseljenika i u drugim zemljama.

Fra Ljubomir Šimunović voditelj je Hrvatska katolička misija London, a Sandro Baričević stručnjak za odnose s javnošću i poslovno upravljanje.