#SHKMVukovar #Najava …

objavljeno u: Vijesti | 0

#SHKMVukovar #Najava

Program 10. Susreta hrvatske katoličke mladeži

Jubilarni, deseti Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se 29. i 30. travnja. Posebnost ovoga Susreta jest da će prvi dan, 29. travnja, mladi biti smješteni u župama domaćinima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, gdje će imati priliku sudjelovati u prigodnom programu.
Drugoga dana Susreta, u nedjelju 30. travnja, oko 29.000 prijavljenih sudionika Susreta okupit će se u Gradu heroju Vukovaru na središnjem euharistijskom slavlju. U Vukovaru će ih dočekati domaćini, organizatori Susreta uz đakovačko-osječkog nadbiskupa Đuru Hranića i svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije. Na euharistijskom slavlju sudjelovat će i nad/biskupi i svećenici iz cijele Hrvatske i inozemstva.
Program Susreta započet će molitvom na Memorijalnom groblju odakle će mladi u koloni krenuti prema gradu. Misa je u 11.30 sati, a od 13 sati mladi će imati priliku sudjelovati u programu (radionice, molitve, koncerti, predstave…) i besplatno se voziti autobusima po Vukovaru kako bi vidjeli sve znamenitosti i spomen obilježja. Program završava velikim koncertom u 18 sati na kojem nastupaju Opća opasnost, Alan Hržica, sestre Husar i Božja pobjeda.
Grupe koje žele, a koje su to prethodno najavile, mogu ostati i treći dan, 1. svibnja, a program u ponedjeljak organiziraju sami.

Izvor: www.ika.hr