#BiskupijaMainz …

objavljeno u: Vijesti | 0

#BiskupijaMainz

Danas je imenovan novi biskup Mainza u osobi dr. Petera Kohlgrafa. Novi biskup rođen je 21. ožujka 1967. u Kölnu, a 1993. zaređen je za svećenika Kölnske nadbiskupije. Od 2012. poučava pastoralnu teologiju na Katoličkoj visokoj školi u Mainzu te djeluje kao župni vikar u Wörrstadtu u dekanatu Alzey/Gau-Bickelheim.
Nakon biskupskoga ređenja mons. Kohlgraf postat će neposredni nasljednik kardinala Karla Lehmanna, koji je Biskupiju Mainz vodio od 1983. do 2016. godine, kao i 88. nasljednik svetoga Bonifacija, koji je od 746. do 754. godine bio biskup u Mainzu.
Za nas je Biskupija Mainz važna i zbog toga, jer u njoj djeluje ukupno pet hrvatskih katoličkih misija: u Mainzu, Darmstadtu, Giessenu, Offenbachu i Rüsselsheimu. Osim toga, u Mainzu djeluju školske sestre franjevke Bosansko-hrvatske provincije, i to u Bogosloviji, Biskupskoj rezidenciji te u hrvatskim katoličkim misijama u Mainzu, Wiesbadenu i Rüsselsheimu. Sve je to znak žive i jake prisutnosti hrvatskih katolika u ovoj Biskupiji.
Od srca čestitamo novoimenovanom Biskupu mons. Peteru Kohlgrafu, kao i cijeloj biskupijskoj zajednici na dobivanju novoga Pastira. Njegovoj pastoralnoj skrbi preporučujemo i brojne hrvatske katolike.

Bistum Mainz, herzliche Glückwünsche zur Ernennung von Mons. Dr. Peter Kohlgraf zum neuen Bischof von Mainz!
Nationaldirektion für die Kroatenseelsorge im Ausland

Više na: https://bistummainz.de/detailseite/professor-dr-peter-kohlgraf-wird-neuer-bischof-des-bistums-mainz/d079c8c2-67de-485b-87d2-304569372061?mode=detail

Hrvatska katolička zajednica Giessen
Kroatische Katholische Gemeinde Mainz
Kroatische katholische Gemeinde Darmstadt