#UskrsniPonedjeljak …

objavljeno u: Vijesti | 0

#UskrsniPonedjeljak

Prvoga dana nakon Uskrsa – na Uskrsni ponedjeljak – papa Franjo se obratio vjernicima okupljenima na Trgu Svetoga Petra, a njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

Draga braćo i sestre, dobar dan! U ovaj blagdanski ponedjeljak, zvan „Anđelov ponedjeljak”, liturgija ponovno priziva proglas Uskrsnuća od jučer: „Krist uskrsnu, aleluja!” U današnjem odlomku Evanđelja, možemo čuti odjek riječi koje je nebeski Glasnik upravio ženama kod groba: „Idite brzo i javite Njegovim učenicima: „Uskrsnuo je od mrtvih” (Mt 28,7). Osjećamo kao da je i nama također upravljen isti poziv na „brzo djelovanje” da „idemo” i obznanimo svim ljudima našeg vremena poruku nade. Od zore trećega dana, raspeti Isus je ustao; posljednju riječ nema više smrt, nego život! I to je naša sigurnost: posljednju riječ nema više grob, ni smrt, nego život. Zbog toga toliko ponavljamo: Krist je uskrsnuo. Jer je u Njemu grob poražen i rođen je život!

Nastavak na: http://hr.radiovaticana.va/news/2017/04/17/posljednju_rije%C4%8D_vi%C5%A1e_nema_smrt_-_nego_%C5%BEivot!/1306266