#Uskrs #PapaFranjo …

objavljeno u: Vijesti | 0

#Uskrs #PapaFranjo

Krist je živ, i želi uskrsnuti u licima koja su zaboravila nadu

Bol i licâ prekrivena suzama Marije Magdalene i druge Marije, koje su išle pogledati Isusov grob, su bol i licâ svih koji poznaju nepravdu – rekao je papa Franjo u propovijedi tijekom Vazmenoga bdijenja u Varikanskoj bazilici, govoreći o žalosti ženâ zbog smrti Gospodina, koji svojim uskrsnućem ljudima daruje novu nadu.
U njima vidimo i licâ onih koji iskušavaju prezir jer su doseljenici, bez domovine, bez doma, bez obitelji; – dodao je Sveti Otac – licâ onih čiji pogled odražava samoću i napuštenost zbog toga što njihove ruke imaju previše borâ. Njihova lica odražavaju licâ ženâ, majkî koje žale vidjevši da životi njihove djece ostaju zatrpani pod teretom korupcije koja oduzima pravâ i uništava težnje; pod svakodnevnim samoljubljem koje razapinje i pokapa nadu mnogih; pod uzaludnom birokracijom koja priječi i ne dopušta da se stvari promijene. U svojoj boli, one imaju lice svih onih koji, idući gradom, vide razapeto dostojanstvo – istaknuo je papa Franjo.
U licima dviju žena pred grobom, koje ne mogu prihvatiti da sve treba tako završiti, nalaze se brojna lica – rekao je Sveti Otac te dodao – možda čak i moje i tvoje. Poput njih i mi se možemo osjetiti potaknuti na hod, i ne pomiriti se s činjenicom da sve ima tako završiti. Ali, i naša lica govore o ranama, o brojnim nevjericama, našima, kao i drugih; govore o brojnim pokušajima i izgubljenim bitkama – primijetio je Papa te upozorio – Međutim, iako naše srce zna da sve može biti drugačije, mi se, gotovo i ne primjećujući, možemo naviknuti na život s grobom, na život s frustracijom.
Više na: http://hr.radiovaticana.va/news/2017/04/15/krist_je_%C5%BEiv,_%C5%BEeli_uskrsnuti_u_licima_koja_su_zaboravila_nadu/1306083