#HrvatskiKatoliciDublin …

objavljeno u: Vijesti | 0

#HrvatskiKatoliciDublin
Početak korizme u Dublinu
Zajednica hrvatskih katolika u Dublinu okupila se na prvu korizmenu nedjelju na svoje redovito nedjeljno euharistijsko slavlje u crkvi sv. Terezije u centru Dublina. Misno slavlje predvodio je dr. Tomislav Markić, ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, koji je nazočne vjernike potaknuo na zauzeto slavlje korizme i sudjelovanje u životu ove najmlađe hrvatske katoličke prisutnosti u inozemstvu. Voditelj Zajednice vlč. Josip Levaković, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji od konca prošle godine vrši ovu službu, zahvalio je na ovom posjetu i brizi Crkve u Domovini za ovu mladu iseljeničku zajednicu, koja je tek u nastajanju.
Vlč. Levaković i dr. Markić posjetili su poslije sv. Mise i kraćeg druženja s vjernicima nadbiskupa Dublina mons. Diarmuida Martina te ga izvijestili o napretku i rastu Zajednice. Nadbiskup je ohrabrio nastojanja oko pastorala u zajednici te dao zadatak da se još više potrudi oko novodoseljenih Hrvata, osobito i onih koji još nisu u kontaktu sa Zajednicom.
Dan je završio večerom u sjedištu Zajednice, na kojoj je uz ravnatelja hrvatske inozemne pastve bio i veleposlanik Republike Hrvatske u Irskoj Ivan Mašina te irski svećenici koji djeluju u župi Whitehall gdje je sjedište Zajednice.