[ZNANSTVENO-STRUČNI SKUP] …

objavljeno u: Vijesti | 0
[ZNANSTVENO-STRUČNI SKUP] Prigodom pedesete obljetnice osnutka Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu u Zagrebu će se 25. i 26. travnja ove godine održati znanstveno-stručni skup. Skup će se održati pod pokroviteljstvom Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, a u organizaciji skupa, uz Ravnateljstvo, sudjeluju Hrvatsko katoličko sveučilište i Katolički bogoslovni fakulteti Sveučilišta u Zagrebu i Univerziteta u Sarajevu.

Uz predavanja vezana za povijesni kontekst osnutka i rada Ravnateljstva, kao i pitanja hrvatskoga iseljeništva, predviđena su i predavanja o smislu pastorala na materinjem jeziku, identitetu hrvatskih katolika u iseljeništvu, izazovima koje donosi budućnost, mogućnostima povratka naših iseljenika, a prikazat će se i aktualno stanje dušobrižništva za Hrvate po regijama. Planiramo i na prigodnoj filmskoj akademiji prikazati dokumentarne ulomke o dušobrižništvu među našim iseljenicima.

Znanstveno-stručni skup održat će se u prostorijama Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu, a završit će zahvalnim misnim slavljem za pedeset godina djelovanja Ravnateljstva. Svetu misu u zagrebačkoj prvostolnici u srijedu, 26. travnja 2017. s početkom u 19 sati predvodit će zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, uz sudjelovanje hrvatskih biskupa, redovničkih poglavara, kao i svećenika koji su služili i služe u hrvatskoj inozemnoj pastvi.

Pratite našu FB stranicu za nove informacije!